Hej & välkommen till Sfären!

Min teori är att människor ska komma till saker, man ska inte pådyvlas något utan hitta sin väg till något och nu har du hittat hit till Sfären – mitt hem på nätet. Vår värld är skrikig, texten de föreslog jag skulle skriva här var ”never miss an update”. Men gör det, missa uppdateringar. Ditt eget inre och lokala liv är viktigare än uppdateringar.

Men om du intresserar dig för skola, samhälle, fotografi och för mina försök att skriva om sånt ur ett utilitaristiskt perspektiv är du himla välkommen. Här publicerar jag texter som inte passar i andra publikationer, kommenterar sånt jag tycker är viktigt och berättar om hur jag försöker leva hållbart ur alla perspektiv. (Går, sådär.)

Och pengar. Även om jag arbetar för de publikationer som betalar bäst arvoden i Sverige blir min timpeng låg. För, jag lägger tid på mina texter; om man ska kritisera något (vilket jag gör) måste man vara noga. Åren går och jag märker hur jag skjuter upp det jag helst vill skriva eftersom beställda och arvoderade texter kommer först. Kanske kan jag köpa tid genom att få prenumeranter här? Ett särskilt tack till er som blir betalande prenumeranter. Jag är så tacksam att jag hade hjälpt er med ert hushållsarbete om jag inte hade så mycket själv.